Zelf stroom opwekken in een zonnepark

Energiebedrijf Vrijopnaam ontwikkelt zonneparken samen met en voor omwonenden. In ieder project zoeken we de beste vormen van participatie. Ieder project is maatwerk en in ieder project is het zoeken: welke participatievorm past het beste?

Omwonenden en geïnteresseerden kunnen participeren via een Paneelopnaam. Een zonnepaneel uit het zonnepark, waarmee je zelf zonnestroom opwekt. Dat is fun, duurzaam én biedt een financieel voordeel.

Paneelopnaam

Wat de aanpak van energieleverancier Vrijopnaam uniek maakt, is de mogelijkheid je eigen zonnestroom op te wekken in een zonnepark, dankzij een “Paneelopnaam”. Dit Paneelopnaam is een recht op een deel van de stroomopbrengst van een zonnepark, voor een vaste periode. Concreet: je stapt over naar energieleverancier Vrijopnaam, koopt een Paneelopnaam voor 99 euro en ontvangt een financiële vergoeding voor de opgewekte stroom met jouw Paneelopnaam.

De vergoeding voor de stroom die jouw Paneelopnaam opwekt is de komende 9 jaar helemaal voor jou. Vrijopnaam garandeert een minimale opbrengst van 250 kWh per jaar per Paneelopnaam. De opbrengst van jouw panelen wordt jaarlijks verrekend op je energienota tegen het 'kale' leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh. Het mogelijk om je aan te melden voor Panelenopnaam uit Zonnepark Stadskanaal. 

Slimme vragen over stadskanaal

Bekijk alle slimme vragen

Voor het merendeel van de consumenten zijn de voordelen van Vrijopnaam veel relevanter, om maar iets eenvoudigs te noemen als verhuizen.

Vrijopnaam biedt een oplossing voor bewoners van een benedenwoning, appartement of boerderij met rieten dak. Voor huiseigenaren en huurders. Onafhankelijk waar of hoelang je ergens woont. Geen dak? Geen probleem.

De opbrengst van alle zonne-energie die je zelf opwekt met Paneelopnaam, wordt verrekend op je jaarnota. Voor elke kWh opgewekte zonnestroom ontvang je het ‘kale’ leveringstarief van Vrijopnaam (met een maximum van € 0,10).

Over alle stroom (zelf opgewekt of afgenomen) betaal je wettelijke heffingen (energiebelasting en btw hierover). Dit heeft te maken met de wet- en regelgeving van de Nederlandse overheid.

Maximaal 10 per adres. Dit komt overeen met een stroomverbruik van zo’n 2.500 kWh per jaar. Je mag overigens niet meer zelf opwekken dan je eigen stroomverbruik.

Omdat wij graag iedereen in Nederland enthousiast willen maken zelf zonnestroom op te wekken, hebben we gekozen een maximum van 10 per adres in te stellen.

Nee. Wij verzorgen het onderhoud, reparatie en de verzekering van je Paneelopnaam. Geen gedoe en zorgeloos voor jou.

Chatten of bellen naar 085 - 05 16 881 kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!