Vrijopnaam zet in op meer zonneparken voor en door lokale partijen

Persbericht

Donderdag 15 april 2021

Energiebedrijf Vrijopnaam wil meer kleinschalige zonneparken ontwikkelen met en voor lokale partijen. Daarom lanceert zij een nieuwe website voor grondeigenaren, omwonenden, gemeenten en energiecoöperaties. Om de groei te realiseren start Sander Kooper per 1 mei als hoofd projectontwikkeling.

Sander Kooper start als hoofd projectontwikkeling

Sander Kooper maakt per 1 mei de overstap van Groendus (voorheen Greenspread) naar Vrijopnaam. Sander heeft bijna tien jaar ervaring als ontwikkelaar van allerhande dak- en grondgebonden zonnestroomprojecten, waaronder diverse parken die Vrijopnaam al exploiteert.

"Vrijopnaam weegt projectlocaties zorgvuldig, zorgt voor lokaal draagvlak en zet ontwikkelingen door waar andere partijen zouden afhaken. Zo maakt Vrijopnaam echt een verschil in de energietransitie en daar lever ik graag mijn bijdrage aan", verklaart hij.

Vrijopnaam heeft eind vorig jaar haar team al versterkt met Carole van der Linden. Carole richt zich op samenwerking met lokale initiatiefnemers van zonneparken, zoals energiecoöperaties.

Nieuwe website: www.vrijopnaamzonneparken.nl

De missie van Vrijopnaam is iedereen in staat te stellen zijn eigen zonnestroom op te wekken. Dus ook mensen zonder (geschikt) eigen dak. Daarvoor zijn meer zonneparken nodig. Grondeigenaren of initiatiefnemers van een zonnepark kunnen vanaf vandaag terecht op de nieuwe website.

Iedere burger wordt eigen energieproducent

Vrijopnaam levert zonnestroom aan consumenten. De stroom is hoofdzakelijk afkomstig uit de zonneparken die het energiebedrijf ontwikkelt en exploiteert. Daarnaast hebben klanten van Vrijopnaam de mogelijkheid eigenaar van een aantal panelen te worden en zo zonnestroom op te wekken voor eigen verbruik.

Sander Kooper
nieuwe website Vrijopnaam Zonneparken